BACK
Fergeteges programok és innovatív újdonságok várnak az idei GardenExpón!

Fergeteges programok és innovatív újdonságok várnak az idei GardenExpón!

2024 / 03 / 20
Fergeteges programok és innovatív újdonságok várnak az idei GardenExpón!

Ha építkezel vagy felújítasz, és fontos, hogy a kerted, balkonod tökéletes meghosszabbítása legyen belső élettereidnek, de elvesztél az ötletek és termékek között, akkor csukd le a laptopot és irány március 22-24. között a GardenExpo! A Budapest Arénában idén is vár az ország legnagyobb kerti életmód kiállítása, ahol a legjobb kerti szaküzletek és szakemberek tanácsait, megoldásait láthatod és hallhatod: a növényültetéstől kezdve a bútorokon át a gasztronómiai trendekig nálunk mindent megtalálsz. Olvass tovább, hiszen cikkünkben összegyűjtöttük a legizgalmasabb programokat, tanácsadásokat, és azt is megtudhatod, hogy milyen márkákkal és újdonságokkal találkozhatsz a hétvégén!

Növénytervezés és -gondozás mesterfokon

Aki valaha próbálta már csinosítani kertjét, az tudja, hogy laikusként nagyon nehéz megfelelő döntéseket hozni arról, milyen növények passzolnak legjobban az adott udvarra. A szubjektív ízlésünkön túl figyelembe kell venni a talaj típusát, a benapozottságot, a vízigényt és így tovább. Ugyanígy fejtörést okozhat az is, hogy milyen anyagokat használj a burkolásokhoz, hogyan oszd fel kerted különböző tereit. A GardenExpón számos terület szakembereitől van lehetőség személyes tanácsokat kérni: többek között Topor Erika kertépítő mérnök vezet be a növénytervezés és -védelem rejtelmeibe, de a virágágyakkal, gyepgondozással, sziklakertekkel, sövényekkel kapcsolatos kérdésekre is válaszol az ingyenes kertészeti tanácsadáson. Ha hozol magaddal mintát, azt is megtudhatod, hogy milyen a talaj típusa kertedben, ugyanis a talaj elemzését követően e-mailen értesítünk az eredményekről az esemény utáni héten.

A Farmmix standján a Fatudor vár növényvédelmi és kertészeti szaktanácsadással az esemény mindhárom napján. Látogatóként bármilyen kiskerti kérdéssel fordulhatsz a Fatudor szakértőihez, például a növények ápolásával, termesztésével, a növények betegségeinek kezelésével, illetve kártevők megfékezésével kapcsolatban. A Kertember standján szintén kertészeti tanácsadással vár Herold Ferenc kertészmérnök, akinek Hortenzia kézikönyve ráadásul az eseményen debütál.

Gyakorlati bemutatók, kerekasztal beszélgetések a színpadon

Kalapos Kertész Ernő a metszés alapjairól és a koronaformákról tart gyakorlati bemutatót a színpadon pénteken 14:15-től, előtte 13 órától McMenemy Márk előadásából pedig megtudhatjuk, mi az egészséges talaj és egészséges kert titka. Mindennek a talaj az alapja, azonban még mindig csak nagyon keveset tudunk róla. Például arra is csak nemrég derült fény, hogy a talajainkban van a legnagyobb biodiverzitás a földön. A bolygó élőlényeinek több mint a fele a felszín alatt él, és olyan összetett rendszereket képeznek, ami még rengeteg titkot rejt. Ezekről mesél Márk a színpadon.

Bódi Szilvi modell és Almásy-Balla Orsi agrármérnök szombaton 13:20-től bemutatja közös, Kiskert neked nevű vállalkozását, ami kifejezetten konyhakertek tervezésével és kivitelezésével, valamint tanácsadással foglalkozik. A Kertbarát Magazin és a Magyar Mezőgazdaság jóvoltából arról beszélgetünk a GardenExpón, hogy a két nagyon különböző szakmában dolgozó fiatal nő hogyan találkozott egymással, mi a közös bennük, és hogyan jutottak arra, hogy közös vállalkozást indítsanak. Ezt követi Nagy Zsófia – ismertebb nevén A Fűszeres Lány – bemutatója, ami a különleges fűszernövények titkait fedi fel előtted.

A színpadon feltűnnek a BOOOK Kiadó népszerű szerzői is. Március 22-én, pénteken 12 órától Munkácsi Brigitta kalauzol minket a fenntartható szépségápolási és tisztítószerek világába. Ripka Gergely 15 órától Tokaj mesés lankáira invitál a friss kiadású Tokaj Kalauz Guide-dal, amiben a 170 legizgalmasabb borászat mellett helyet kapnak a régió legjobb éttermei, legújabb szálláshelyei és a legkiválóbb rendezvények, fesztiválok, látnivalók, sőt, interjúk is.

Március 23-án szombaton déltől Beh Mariann kertészmérnök, a Bazsalikomos Kert megálmodója és tulajdonosa, valamint a nagy sikerű A kert konyhája és Levendula c. könyvek szerzője tart előadást, mely bepillantást enged legújabb, Fűszermesék című könyvének világába. 15 órától Csalár Bence tart előadást a GardenExpo színpadán fenntartható divat, testkép és önismeret témában. A szuper előadások után természetesen saját kötetedet is beszerezheted a BOOOK Kiadó standján, akár dedikálva.

Lesz szó gyümölcsfa ültetésről, gyepgondozásról, a robotfűnyírók evolúciójáról, bio kertészkedésről, biodiverzitásról, költséghatékony kertépítésről is. A tavaszvárás megkoronázásaként pedig egy csodás húsvéti csokrot is kötünk Kerezsi Anita virágkötő művésszel, a Flora Kupa dobogósával. És ez még nem minden: honlapunk programok aloldalán a teljes színpadi programot eléred.

Praktikus bútorok és eszközök testközelből

A kerti bútorok hatalmas választékából szemezgethetsz, és olyan újdonságokat is kipróbálhatsz, mint például a „low dining”, ami a standard asztaloknál alacsonyabb, kényelmes pihenőszékekkel kombinált étkezőgarnitúrák gyűjtőneve. Gyönyörű bútorokat nem csupán a szegmensből érkező kiállítóknál, a JYSK-nél, a a Rattanexclusive-nál, a Ferrocomnál, a Tahiti Teaknél és a Diegónál találsz, hanem a pergolás kiállítóknál is felbukkannak majd design csemegék.

Fűnyíró és más kerti gépek bemutatója is sok kiállító standjánál lesz, keresd a Stihl, a Stalco, a Honda, az EGO+, a Husqvarna, a KITE és a Technline standjait a térképen! Érdemes közelebbről megvizsgálni a technológiai újításokat, amik lényegesen megkönnyítik az életet. Megismerheted az akkumulátoros kerti gépek új generációját, ingyenes szaktanácsadást kérhetsz szakértőktől, a legkisebbtől a legnagyobb gépekig kipróbálhatod azokat a termékeket, melyekkel élmény a munka.

Egy minőségi, időtálló és teljesen egyedi faházat szeretnél a kertedbe, de elakadtál a tervezés során? A Kertiház csapata ingyenes 3D látványtervezéssel készül, hogy időtálló és teljesen egyedi faházban tárolhasd kisebb-nagyobb eszközeidet.

Ha tavasz és nyár, akkor nem feledkezhetünk meg az árnyékolásról sem. Napvitorlák, lamellák és a hagyományos és bioklimatikus pergolák mellett hazánkban először mutatkozik be egy olyan, nem hétköznapi pergola, aminél a hagyományos tartóoszlopokat designos elemek, profilok váltják ki. Keresd a Brustor, a MaBi, a VP alutető és a Pergola Group prémium megoldásait a GardenExpón!

A wellness, a medencék, jacuzzik szerelmesei is számos technológiai újdonságot vehetnek szemügyre az Aura Wellness, a Wellis, a VitalSpa, a Gino Spa, az axo spa, a Medence City, a Compass Pools Hungary, a Welltek és a Homespa jóvoltából. Intelligens medencetisztító rendszer, vízminőség-ellenőrző okoseszköz és energiatakarékos hőszivattyú is feltűnik a standokon. 

Gasztronómiai újdonságok a felejthetetlen kerti szezonhoz

Kültéri konyhákkal is készülünk a hétvégére, sőt, konkrét gasztro trükköket is elleshetsz profiktól például a grillezés és pizzasütés terén. A Grillandia, a Concrate Style, a Mestergrill, a Grilltársaság és a Grill4you pompás újdonságokkal készül a GardenExpóra.

A Grill4U forgózsámolyos pizzakemencéje most először lesz látható a nagyközönség előtt Magyarországon. A forgóköves pizzakemencében a lassan és folyamatosan körbe forgó pizzakőre csúsztatott pizza 1-2 perc alatt készül el, így tökéletes nápolyi stílusú pizzát készíthetünk vele.

A Concrete Style csapata is olyan kemencét mutat be, amiben akár másfél perc alatt tudsz hamisítatlan nápolyi pizzát készíteni. Sőt, a tökéletes pizzatészta titkát is megtudhatod végre egy olasz séftől!

Az olasz konyhánál már csak a grillezés lehet jobb egy nyári hétvégén. Pallag Dávid, a Rutin Budaörs sztárséfje exkluzív előadásában egy lenyűgöző utazásra kalauzol el a kamado grillek világában! Ha kültéri konyha kialakítását tervezed, akkor is a GardenExpón a helyed, hiszen természetesen ehhez is vannak ötletei a profi kiállítóknak.

A március 22-23-24-én a Budapest Arénában megvalósuló GardenExpón a kiállító gyártók és forgalmazók standjai mellett programokkal, kedvezményekkel és nyereményekkel készülünk. A belépőjegyeket érdemes elővételben, kedvezményesen beszerezni, így elkerülheted a sorban állást, sőt, ezek árát le is vásárolhatod az Oázis Kertészetekben április 12-ig. Szeretettel várunk a Budapest Arénában, online pedig Facebookon és Instagramon!

Follow us
ON SOCIAL MEDIA!

Follow us on Facebook and Instagram for updates on GardenExpo! See the latest gardening trends, a number of tips and tricks and much more to fully prepare you for Hungary’s one and only outdoor living show.

Register
to win

Register for a chance to take home some of our valuable prizes!

VIEW
Registerto win
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram