BACK
Jövőbe tekintő megoldások: akkumulátoros Honda és EGO Power + gépek

Jövőbe tekintő megoldások: akkumulátoros Honda és EGO Power + gépek

2024 / 03 / 08
Jövőbe tekintő megoldások: akkumulátoros Honda és EGO Power + gépek

A modern technológia átalakítja a kertészkedést, remekül példázza ezt az akkumulátoros kerti gépek terjedése. Érthető, hiszen az akkumulátoros eszközök – mint például fűnyírók, sövényvágók, lombfújók, láncfűrészek, szegélyvágók – kényelmes és környezetbarát alternatívát nyújtanak a hagyományos benzin- vagy elektromos meghajtású eszközökkel szemben.

Ezek az eszközök általában kisebb súlyúak, így könnyen hordozhatók és manőverezhetők, ráadásul csendesebbek is, így nem zavarjuk a szomszédokat vagy a család többi tagját, amikor kertészkedünk. Nem kell bajlódnunk a hosszú kábellel vagy benzinmotorral, nem termelnek káros kipufogógázokat, ezáltal csökkentik a légszennyezést, ami különösen fontos a városi környezetben, ahol a levegő minősége kritikus kérdés.

A technológia fejlődésével az akkumulátoros kerti gépek üzemideje is növekszik. A legújabb akkumulátoros modellek már több órán keresztül képesek üzemelni egyetlen feltöltéssel, ami elegendő időt biztosít a kert teljes gondozásához anélkül, hogy közben újra kellene tölteni őket. Emellett sok gyártó kínál tartalék akkumulátorokat, így akár folyamatosan használhatjuk az eszközöket anélkül, hogy várnunk kellene a feltöltésre.

A kényelem, a fenntarthatóság, a hosszabb üzemidő és a gazdaságosság kombinációja vonzza a kerttulajdonosokat ezekhez a modern eszközökhöz. Tekintettel a technológia folyamatos fejlődésére, várhatóan még több innováció fogja elősegíteni az akkumulátoros kerti gépek elterjedését és hatékonyságát a jövőben. Ezekbe enged bepillantást partnerünk, az MP Motor, akinek jóvoltából a Honda és az EGO Power + akkus kertigép termékcsaládjait ismerheted meg és próbálhatod ki a GardenExpón. Idei megjelenésük fókuszában az akkumulátoros fűnyírótraktorok és a robotfűnyírók állnak majd, de kézi eszközökből sem lesz hiány.

Honda Miimo robotfűnyíró új köntösben

A 2013-ban bemutatott Honda Miimo robotfűnyírócsalád megújult formában, kibővített modellválasztékkal, a kor igényeinek megfelelő funkciókkal érkezik az eseményre. A Honda mérnökei modern formavilágot és letisztult design-t alkottak, a csinos külső pedig figyelemreméltó teljesítményt takar. 400 négyzetmétertől 4000 – sőt, igény esetén akár 16000 – négyzetméterig könnyedén megbirkózik a kertápolási feladatokkal, akár meredek, 25 fokos vagy 47%-os emelkedőkön is.

Új, akkumulátoros Honda kerti gépek

A Honda ráncfelvarráson átesett akkumulátoros családjának tagjai könnyen kezelhetőek, mutatósak és élmény velük a munkavégzés, hiszen a pille könnyű gépeknek köszönhetően nem fáradunk el. A már megszokott Honda megbízhatóság és biztonság továbbra is első számú szempont volt a termékek megalkotása során, a minden géphez kompatibilis akkumulátorok és töltők pedig az egyszerű használatot teszik lehetővé. A gyors, mindössze néhány perces töltést követően ismét hadra fogható akkumulátorok segítségével zavartalanul dolgozhatunk.

Egy akkumulátor mind felett

Az EGO Power + termékcsalád a benzines gépek erejét ígéri benzin használata nélkül. A forradalmi íves kialakítású 56V-os akkumulátor technológia biztosítja a hordozható akkumulátorok legnagyobb energiakapacitását az kerti gépek piacán. Az EGO akkumulátorainak innovatív tervezése segít megelőzni a túlmelegedést. Minden egyes cella keep cool technológiával van körülvéve, amelyek optimális hőmérsékleten tartják az akkumulátort a hosszabb élettartamért. Az íves akkumulátor kialakítás elvezeti a hőt a celláktól, ráadásul más márkákkal ellentétben, ahol az akkumulátor a gép belsejében van elhelyezve, akkumulátoraik csatlakoztatása a gépen kívül történik, ezzel is elősegítve a hűtést.

EGO Power + fűnyírótraktor

Az akkumulátoros fűnyírótraktor a benzinmotoros gépekkel egyenértékű erőt és használhatóságot kínál. A minden EGO géppel kompatibilis, különféle teljesítményben kapható akkumulátorok az úgynevezett Peak Power technológia révén hosszú időn át egyenletes és kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

EGO Power + magasnyomású mosó

Csak egy vödör vízre – vagy bármilyen tiszta vízforrásra – és 2 EGO Power + 56 voltos, íves kialakítású akkumulátorra van szükség, hogy a magasnyomású mosót munkára bírjuk. Többféle fúvókát találunk az alapkészletben, melyek segítségével akár 135 bar nyomást is képes biztosítani a gép, hogy a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolíthassuk kerti bútorainkról, gépjárműveinkről vagy járófelületeinkről. Mivel nem kell csapra kötnünk a gépet, a kert tetszőleges pontján bevethetjük az elképesztő teljesítményt.

A GardenExpón nem csupán az otthoni felhasználású gépekről tudhatsz meg mindent. Az EGO Power + professzionális termékcsaládja ugyanis jelentősen bővül a 2024-es szezonban, aminek köszönhetően az ipari szegmens igényeit eddig soha nem látott módon és mértékben ki tudják elégíteni. Érdeklődj az EGO Pro X termékcsalád felől a 30-as számú standon március 22-24. között a Budapest Arénában!

 

Tudtad? Az ország legnagyobb kerti életmód kiállítására váltott kedvezményes árú belépőd összegét levásárolhatod az Oázis Kertészetben. Ha nem szeretnél lemaradni hasonló hasznos tudnivalókról, kövess minket Facebookon és Instagramon!

Follow us
ON SOCIAL MEDIA!

Follow us on Facebook and Instagram for updates on GardenExpo! See the latest gardening trends, a number of tips and tricks and much more to fully prepare you for Hungary’s one and only outdoor living show.

Register
to win

Register for a chance to take home some of our valuable prizes!

VIEW
Registerto win
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram