BACK
A szabadság luxusa: kerti szobák a Brustortól

A szabadság luxusa: kerti szobák a Brustortól

2024 / 03 / 08
A szabadság luxusa: kerti szobák a Brustortól

Képzeljünk el egy stílusos Balaton-felvidéki vendégházat, ahol álmaink fürdőszobáját szeretnénk kialakítani, ami nemcsak a fürdés, de a pihenés, kikapcsolódás és feltöltődés helye is lenne. A telek beépítettsége nem engedi a további bővítést, ha pedig a belső tereket akarjuk átalakítani, akkor a szobáktól veszünk el értékes négyzetmétereket, ami szintén nagy kompromisszum lenne.

Az éghajlat szélsőségei, az időjárás kiszámíthatatlansága és a építészeti sakk-matt helyzetek sarkallták a Brustor Magyarországot egy végtelenül egyszerű és kézenfekvő megoldásra: az üveg oldalzárásokkal védett, elhúzható tetejű, bioklimatikus pergolák megalkotására, ami alatt egész évben élvezhetjük a természet közelségét, kompromisszumok nélkül.

Most képzeljük el, hogy a vendégházban a duplaszárnyú üveg teraszajtókon át az üveg oldalú, elhúzható tetejű fürdőszobánkba lépünk. Csodás nyári reggel, ragyogó nappal, lágy szellővel. A fürdőszobánk üvegfalát széthúzzuk, leengedjük a korlátüvegeket, kissé megnyitjuk a lamellatetőt, kellemes légmozgás indul, úgy, hogy a tető még kellően beárnyékolja a fürdőszobát. Megérkeztünk. Kint, mégis védve vagyunk a természetben. A magas sövény, a pergola külsején lévő kültéri függöny, vagy a leereszthető zip oldalárnyékolók elrejtenek minket a kíváncsi tekintetektől, így szabadon tusolhatunk a szoba közepén elhelyezett, üvegfallal körbevett esőztető alatt. Este teljesen kihúzhatjuk a tetőt, a csillagos ég alatt megtölthetjük a kádat, megmerülhetünk benne, olvashatunk vagy csak álmodozhatunk egy pohár bor mellett. A hűvös, zord napokon az infrafűtés, a fűthető üvegfalak és a fűthető zuhanyfal temperálja a fürdőszobát, miközben a biokandalló lángnyelvei gondoskodnak a hangulatról. Itt valóban bármit megtehetünk, itt minden rólunk szól, úgy, ahogy mi szeretnénk, a természethez a lehető legközelebb. Ez a szabadság luxusa. 

Tarts velünk, és ismerd meg a Brustor páratlanul sokoldalú kínálatát, melynek minden egyes eleme egy célt szolgál: a zavartalan pihenést. Prémium pergolák, napvitorlák, kültéri bútorok, kádfürdők, textilek és kiegészítők sorával készülnek a GardenExpóra, hogy az idei kerti szezont kompromisszumok nélkül, sőt, az eddiginél hosszabban élvezhesd!

Bioklimatikus pergolák

A trópusi luxushotelek teljesen vagy részben nyitott, a természetbe nyúló fürdőszobái nagyon vonzóak, de bármennyire is vágynánk rá, a mi éghajlatunkon egész évben nem megvalósíthatóak. Hiszen télen a hidegtől, zord széltől, havazástól, nyáron pedig a forróságtól védve, árnyékban, szellőben szeretnénk pihenni, úgy, hogy egy hirtelen jött zápor se szabjon gátat a kikapcsolódásunknak.

A Brustor pergolarendszer védhet a nap, a szél, az eső, de akár a szúnyogok ellen is. Nyitható, forgatható vagy elhúzható tetőlamelláival szabályozható a beáramló levegő és fény, zárt állapotban pedig esőmentes teraszfedést tesz lehetővé, és elvezeti a vizet a lábaiban rejtett csatornákon. Oldalzáró elemekkel bővíthető, adhatunk hozzá árnyékoló screent vagy üveg tolóajtókat. Kubikus megjelenése miatt kitűnő építészeti és funkcionális kiegészítése, térnövelése lehet élettereinknek, akár négy évszakon át.

A Brustor bővítette választékát a B200 XL pergolák lamelláinak és a tolópanelek, más néven zsalugáterek famegjelenésű változataival. A két újdonság kombinálja a fa meleg és hívogató hangulatát az alumínium praktikus előnyeivel. A kiváló minőségű porszórt alumíniumnak köszönhetően függetlenül attól, hogy a lamellák milyen pozícióban vannak megdöntve, a fa mintázata mindig látható. Ez biztosítja az egységes megjelenést és garantálja a hosszú élettartamot, ellentétben azokkal a lamellákkal, amelyeknek csak az alján van fóliaréteg. Ha valódi fa helyett alumíniumot választasz, élvezheted a fa megjelenését anélkül, hogy aggódnod kellene az olyan problémák miatt, mint a torzulás vagy az időjárás okozta elszíneződés. A fa megjelenésű lamellák minimális karbantartást igényelnek, könnyen tisztíthatók, és még évekig tartó intenzív használat után is megőrzik színüket.

Méretes, szélálló napvitorlák

Míg a pergolával limitáltabb négyzetmétereket tudunk leárnyékolni, egy Soliday napvitorlával akár 85 négyzetmétert is. A Soliday volt az első gyártó, amely minden napvitorlarendszert opcionális magasságállítással látott el. Ez először tette lehetővé, hogy az árnyékolót folyamatosan a nap helyzetének megfelelően állítsák be, ami különösen fontos a kora esti órákban, amikor a nap a horizont közelében, alacsonyan jár.

Az automata verziójával egyszerűen nyithatjuk és tekerhetjük be a vitorlát. A vászon izgalmas és látványos geometrikus megjelenése mellett rengeteg színből és több anyagsűrűségből is választhatunk az akár teljes UV védelem érdekében.

Sőt, már a szél sem akadály, a szabadalmaztatott pilon technika miatt ugyanis a nagyobb széllökések sem tesznek kárt a kitekerve hagyott napvitorla rendszerben és nem okoznak balesetet. A pilonok belsejébe hidraulikus rugót integráltak, ami segít elnyelni az erős széllökések és a heves eső erejét. A 40 km/h-t meghaladó széllökés esetén ez a dinamikus vitorlatartó szerkezet meglazítja a függesztést, majd újra az eredeti helyzetbe feszíti vissza a vitorlát.

Karos napellenzők otthonra és üzleteknek

A karos napellenzők praktikus és esztétikus megoldást kínálnak a napfény és a hőség elleni védelemre otthonokban és üzletekben egyaránt. Ezek a szerkezetek egy erős és tartós keretből, valamint egy széles, vászonból készült árnyékolóból állnak. Kézi vagy motoros vezérléssel könnyen állíthatók, így szabályozni lehet velük az árnyékolást és a fényáteresztést. A könyökkaros napellenzők nemcsak a kényelmet növelik, hanem védelmet is nyújtanak a UV-sugárzás ellen, valamint hozzájárulnak az energiatakarékossághoz, mivel csökkentik a belső hőmérsékletet, így mérsékelhetjük a légkondicionáló használatát.

Ezek az árnyékolók rendkívül sokoldalúak és könnyen illeszthetők a különböző épülettípusokhoz és stílusokhoz, így ideális megoldást jelentenek az árnyékolás és a kényelem terén. A viharálló Brustor B2100 ejtőkaros – droparm – árnyékoló ideális az üzletek homlokzatára. Véd a napfénytől, megakadályozza a tükröződést, valamint a termékek kifakulását. A technikai textil teljesen eltüntethető a tokban, maximalizálva a kilátást. Az 2100 árnyékolók ráadásul cégnévvel vagy az üzlet logójával nyomtatva is rendelhetők.

Kiélvezett percek a szabadban

Az utóbbi években egyre többen adják át magukat a kültéri életnek, többek között a hagyományos teraszokból fejlődött úgynevezett kerti szobákkal, ösztönözve a kertészeket és kerti bútorgyártókat, hogy komplex terekben gondolkodjanak, ahol van hely a pihenésre, étkezésre és napozásra is. Minden a jó elrendezéssel kezdődik, beleértve a konyhát, ülőhelyet, étkezőt és napozóteraszt, amelyet aztán a választott stílusban rendezhetünk be funkcionális, kényelmes és időjárásálló bútorokkal.

A kertibútor gyártók, köztük a holland 4 Seasons Outdoor (4SO) is kihasználja ezt az új trendet, bővítve hagyományos kerti bútorai kínálatát. Az egyik legnépszerűbb trend az úgynevezett low dining, ami az alacsony étkezéshez tervezett bútorokat takarja.

A 4SO elmozdult a 75 cm-es standard étkezőasztal magasságától, 68 cm magas asztalok sorozatát létrehozva, melyeket kényelmes pihenőszékekkel kombinál. Ennek az új kültéri bútornak köszönhetően tökéletes kényelemben tovább élvezhetjük a társaságot, az ebéd vagy vacsora utáni beszélgetést, egy-egy pohár bort a kellemes nyári napokon, anélkül, hogy az asztaltól felállnánk és átköltöznénk a kanapéra.

Mix & Match, All-weather párna

A LIFE Outdoor Living a Brustor Magyarország bútorpartnere. A LIFE Outdoor Living kollekcióját az egyszerű luxus és a kényelem kulcsszavakkal tervezik holland designerek. A LIFE fejlesztése az all-weather párna, ami télen-nyáron, napban-esőben kint maradhat a szabadban, így a folyamatos ki- és bepakolástól is megkímél minket.

A LIFE kültéri bútorválasztékát a mix & match design koncepció alapján állította össze: a különböző, mégis harmonikus anyaghasználatnak köszönhetően bátran mixelhetjük, keverhetjük a különböző bútorcsaládok darabjait, de természetesen teljesen összeillő szetteket is választhatunk. Legyen szó moduláris sarokkanapéról, vagy egy süppedős szófáról, három huzatanyag típus és nem kevesebb, mint tíz különböző színárnyalatú párna közül választhatunk, hogy igazán személyre szabott kültéri nappalit valósíthassunk meg.

Lágy esésű kültéri függönyök

Textíliák nélkül a kültéri élet sem lehet egész. A Soliday kültéri függönyök modern árnyékolást kínálnak teraszok, erkélyek, pergolák körbehatárolásához. Az építészetben egyre gyakrabban használnak olyan formákat és anyagokat a homlokzatok tervezésekhez, amik puhítják és lágyítják a vonalakat. A Soliday kültéri függönyöket az üvegfelületeken kívül, homlokzaton használva igazán extravagáns megoldást kapunk. Az anyagok könnyen kezelhetők és hosszú élettartamúak, tökéletesen védenek a káros UV-sugaraktól – és a kíváncsi szemektől.

Kültéri szőnyegek

A polipropilén szintetikus rostokból szőtt anyagokból csodás struktúrájú anyagokat tudunk létrehozni. Az ilyen termékek kiválóan tartják a formájukat, nem nyúlnak és nem fakulnak. Vízlepergető hatásuk miatt hamar száradnak. A polipropilén és a poliester nagyon hasonló anyagok, jellemzően a kültéri szőnyegek készülnek festett polipropilén rostokból. A poliester szakítószilárdsága ugyanakkor nagyobb, erősebb és ellenáll a nedvességnek. Kevésbé nyúlik, így a kültéri szőnyegek szegéséhez használják. A szövetszálákat színezik, nem a kész anyagot, így a végeredmény egy természetes és egységes megjelenés.

Keresd a Brustort az idei GardenExpón, ahol tengernyi újdonsággal és izgalmas termékkel készülnek, melyek nem csak gyönyörűek, de praktikusak és tartósak is. A pergolák, napvitorlák, a kültéri bútorok mellett a Hikki kádfürdőkről is megtudhatsz többet. Szerezd be kedvezményes árú belépődet az ország legnagyobb kültéri életmód kiállítására, melynek összegét le is vásárolhatod az Oázis Kertészetekben, és csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon!

Follow us
ON SOCIAL MEDIA!

Follow us on Facebook and Instagram for updates on GardenExpo! See the latest gardening trends, a number of tips and tricks and much more to fully prepare you for Hungary’s one and only outdoor living show.

Register
to win

Register for a chance to take home some of our valuable prizes!

VIEW
Registerto win
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram