BACK
Hobbikertész vagy? A Syngenta alkalmazását neked találták ki!

Hobbikertész vagy? A Syngenta alkalmazását neked találták ki!

2024 / 03 / 20
Hobbikertész vagy? A Syngenta alkalmazását neked találták ki!

A hobbikertészek számára Magyarország különleges kincsesbánya, ahol számos haszon- és konyhakerti növény termesztése lehetséges. Azonban nemcsak a természet adta áldásokra kell figyelni, hanem a potenciális kártevők és betegségek veszélyeire is.

Ezért 2023-ban új, ingyenesen elérhető mobilapplikációt mutatott be a Syngenta Magyarország. A Kert és Otthon alkalmazás professzionális segítséget nyújt a kerteket és a háztartásokat veszélyeztető kártevők és növénybetegségek ellen.

A változó termesztési körülmények, szélsőségesebbé váló időjárás, kártevők és kórokozók megjelenése és fenyegetése a hobbikertészek számára is komoly nehézségeket okoz a sikeres növénytermesztésben. Ezek a problémák arra ösztönözték a világ vezető agrárvállalatai közé tartozó Syngentát, hogy bővítse digitális kínálatát, és az új Kert és Otthon alkalmazásával megkönnyítse a hobbikertészek számára is az információszerzést és a hatékony védekezést a kártevők és kórokozók ellen.

Kihívások a növénytermesztésben

A paradicsom Magyarországon egyike a legkedveltebb kerti növényeknek, azonban például a takácsatka, a levéltetvek és a lisztharmat gyakori ellenségei lehetnek. Paprika is gyakran található a magyar kertekben, ami nemcsak nekünk, hanem például a levéltetvek és a katicabogarak számára vonzó táplálékot kínálnak. A káposztafélékre pedig a káposztamoly és a káposztafehérítő hernyók jelenthetik a legnagyobb fenyegetést. A gyümölcsfák, például a cseresznye, a meggy és az alma is fontos részei a magyar kerteknek, viszont a levéltetvek, a gyümölcsfák ágain élősködő pajzstetvek és a monília gombás betegsége gyakori problémák. A rendszeres ellenőrzés, metszés, a megfelelő öntözés és a természetes rovarirtók alkalmazása segíthet megőrizni a növények egészségét, azonban jó, ha van egy társunk a kertben, aki segít eligazodni a kihívások és megoldások útvesztőjében.

Zsebedben a kulcs

„A Syngenta 35 növénykultúrát tartalmazó új applikációja pontos információkkal szolgál a ház körüli és kiskerti rovarok, kórokozók és gyomok elleni termékek és növényvédő szerek teljes választékáról. Ezen kívül segít a kártevők és betegségek, gyomok azonosításában és védekezési tippekkel szolgál ellenük. Az alkalmazás hatékony termékválasztékot is kínál, videós segédletet tartalmaz, valamint gyakran ismételt kérdésekkel és válaszokkal segíti az érdeklődőket. Az alkalmazás a kertészek mellett hasznos információkat nyújt gazdaboltok, kertészeti áruházláncok munkatársai számára is”, ismertette Szokol Attila, a Syngenta Professional Solutions üzletág vezetője.

A szakember elmondta: jól megfigyelhető tendencia az elmúlt 5-10 évben, hogy folyamatosan felértékelődik a kiskerti gazdálkodás - szőlő, gyümölcs, zöldség, fűszernövény - szerepe. Növekedés tapasztalható az igényes pázsit, gyepfelületek kialakításánál és a balkonvirágok sokszínűségében, terjedésében is főként a családi házas övezetekben, nyaralóknál. Ugyanakkor az időjárási anomáliák miatt a szinte folyamatosan jelenlevő kórokozó betegségek, kártevők jelenléte nagy kihívások elé állítják a hobbi termelőket, kertészkedőket is.

A megoldások széles tárháza vár a GardenExpón!

A Kert és Otthon alkalmazás ingyenesen letölthető IOS-re és Android-ra az App Store és a Google Play Store áruházakból. A GardenExpón pedig mindent megtalálsz, ami egy egészséges és bőven termő kert építéséhez és fenntartásához szükséges. Nem csupán kedvezményes árú termékekkel, hanem izgalmas és tanulságos színpadi programokkal is készülünk, hogy ez a szezon valóban sikeres legyen! Sőt, ingyenes kertészeti tanácsadásra is regisztrálhatsz a Lakáskultúra standján, ahol Topor Erika kertépítő mérnök vezet be kerted növénytervezésének és bio növényvédelmének rejtelmeibe, és a virágágyakkal, gyepgondozással, sziklakertekkel, sövényekkel és edényes összeültetésekkel kapcsolatos kérdéseidre is válaszol. Amennyiben érdekel, hogy milyen a talaj kertedben, akkor hozz magaddal mintát, aminek elemzési eredményét e-mailben küldjük meg az eseményt követő héten számodra!

Szered be kedvezményes árú belépődet itt, melynek összegét levásárolhatod az Oázis Kertészetekben április 14-ig. Csatlakozz hozzánk március 22-24. között a Budapest Arénában, Facebookon és Instagramon, és hozd ki a legtöbbet a kertedből, teraszodból!

Follow us
ON SOCIAL MEDIA!

Follow us on Facebook and Instagram for updates on GardenExpo! See the latest gardening trends, a number of tips and tricks and much more to fully prepare you for Hungary’s one and only outdoor living show.

Register
to win

Register for a chance to take home some of our valuable prizes!

VIEW
Registerto win
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram