BACK

A német SABO GmbH vállalat 1932-es alapítása óta folyamatosan tolókaros fűnyírókat és gyepszellőztetőket gyárt és fejleszt annak érdekében, hogy a gyepápolás a lehető leghatékonyabban elvégezhető legyen. Európában leginkább Németországban ismert a SABO márka, de a KITE Zrt.-nek köszönhetően 2021-től a magyar felhasználók is megismerkedhetnek a német precizitással készült SABO termékekkel.

A SABO márkanév Németországban egyet jelent a magas minőséggel és megbízhatósággal a lakossági és a professzionális tolókaros fűnyírás, gyepápolás területén egyaránt.

A precizitás, a részletekre való odafigyelés, a hosszú élettartam és a folyamatos innováció évtizedek óta nagy elismerést váltanak ki az ügyfelek körében. Valamennyi SABO prototípus több teszteljáráson megy keresztül a gyártás megkezdése előtt (kés-, terheléses és nehéz terepeken történő tesztek, stb.) annak érdekében, hogy megfeleljenek a legmagasabb elvárásoknak.

A SABO cég története a II. világháború előtti időszakra nyúlik vissza, 1932-ben alapította Heinrich Sanner és Walter Born (a SABO név, az alapítók vezeték neveinek kezdőbetűiből ered). Az első SABO tolókaros benzinmotoros fűnyíró 1954-ben került kifejlesztésre. A német piacon a kiemelkedő minőség és a folyamatos innovációknak köszönhetően a termékek hamar népszerűvé váltak a kerttulajdonosok és a professzionális felhasználók körében egyaránt.

1965-ben az alumínium kaszaházak bevezetésével új szintre emelték a hosszú élettartamú fűnyírók fogalmát, majd 1978-ban bevezették a ma is népszerű TurboStar rendszert.

Az 1990-es évek elején a SABO népszerűsége és a német piacon alkalmazott stratégiája meggyőzte a John Deere vezetőit, így 1991-ben a John Deere leányvállalata lett.

2007-ben bevezették az "AntiVibrationSystem" -et, mely a tolókaros gépek esetén jelentős mértékben csökkenti a karra ható rezonanciát és annak hatásait, majd 2017-ben akkumulátoros (vezeték nélküli) fűnyíró sorozattal bővítették a professzionális és lakossági felhasználásra szánt termékportfóliót. 2020-ban a John Deere eladta a SABO-t a müncheni székhelyű Mutares befektetési csoportnak.

A SABO mára széleskörű választékot kínál a lakossági és professzionális felhasználásra szánt prémium kategóriás tolókaros fűnyírók, gyepszellőztetők és akkumulátoros kerti eszközök piacán. 

Follow us
ON SOCIAL MEDIA!

Follow us on Facebook and Instagram for updates on GardenExpo! See the latest gardening trends, a number of tips and tricks and much more to fully prepare you for Hungary’s one and only outdoor living show.

fal