VISSZA
Kültéri dekoráció mesterfokon: hozd ki a maximumot kertedből vagy teraszodból!

Kültéri dekoráció mesterfokon: hozd ki a maximumot kertedből vagy teraszodból!

2022 / 03 / 14
Kerti tippek
Kültéri dekoráció mesterfokon: hozd ki a maximumot kertedből vagy teraszodból!

Hamarosan beköszönt a nagybetűs tavasz, azaz végre kiszabadulhatunk a négy fal közül. A terasz és kerttulajdonosok tudják, hogy otthonunk külső terei nem csak munkával, hanem rengeteg lehetőséggel is járnak: akár kihelyezhetjük az otthoni irodánkat is a jó levegőre, kedvünkre pihenhetünk, sütögethetünk vagy szórakozhatunk a családunkkal és a barátainkkal.

A felejthetetlen kültéri pillanatok megéléséhez az alapfelszereltségnél többre van szükségünk: bútorok, világítástechnikai megoldások és dekoratív elemek összessége képes életre kelteni azt a környezetet, amiben zavartalanul élvezhetjük a kertünk adottságait. Cikkünkben partnerünk, a Jysk páratlanul széles termékpalettáján keresztül vesszük végig azokat az elemeket, amelyekkel megteremtheted saját oázisodat, mérettől függetlenül.

Kezdjük az alapoknál! - kültéri bútorok

Az időjárásálló bútoroknak számtalan előnye van. Egész évben kint hagyhatod, és röviddel az eső elállta után már használhatod is őket. A szövetek jellemzően UV-védettek, így sokáig megőrzik színüket, a folttaszító és könnyen tisztítható huzatok karbantartása gyerekjáték, így időt is spórolhatsz.

A Jysk kifejezetten kültéri használatra tervezett UHRE és ODDE garnitúráinak akril anyagai és szivacsai úgy lettek kialakítva, hogy a víz keresztül tudjon folyni rajtuk ahelyett, hogy beszívnák azt. A párnák megszáradnak néhány óra alatt a szél és a hőmérséklet függvényében. Léptéknek megfelelően szemezgethetsz a bútoregyüttesek önálló elemei között, sőt, egyben is megrendelheted őket kettő, három, vagy több személyes kivitelben.

Több fényt! - kültéri világítás okosan

Ha szeretnéd maximálisan kihasználni a kerted nyújtotta lehetőségeket, gondoskodnod kell a kültéri világításról is, amihez nem elegendő egy egyszerű, ház falára szerelt kültéri lámpa. Fényfüzérekkel, hangulatos lámpásokkal romantikus vagy éppen fesztivál hangulatot is kölcsönözhetsz a térnek. Alapvetően három típusú dekoratív világítás jöhet szóba a tervezésnél.

Az áramforráshoz csatlakoztatható fényekre bármilyen napszakban, akár éjszaka is számíthatsz, ehhez azonban praktikus, ha van megfelelő konnektor a ház falán kívül, hiszen ha bentről oldod meg az áramellátást hosszabbítóval, akkor valamelyik ajtót vagy ablakot nyitva kell hagynod. Ez pedig - még mágneses szúnyogháló felhelyezése esetén is - bejutási lehetőséget biztosít a fényt kedvelő rovarok számára.

Ha nincs ilyen kiállás az otthonodban, akkor egyszerű, például ceruzaelemmel vagy napelemmel működtethető fényekből válogathatsz. A cserélhető elemet használó termékeket könnyedén helyezheted asztalra, vagy mozgathatod a kültéri pihenőd pontjai között szabadon, azonban előbb-utóbb számolnod kell az elemek cseréjével, így jó, ha felkészült vagy, és mindig tartasz otthon tartalék cserekészletet is.

A napelemes megoldásokkal hosszú távon fenntartható fények mellett teszed le a voksodat, itt viszont mindig vedd számításba a teraszod vagy kerted fekvését, a napfényes órák számát, valamint az adott lámpa teljesítményét is!

Kifejezetten romantikus hatást keltenek a gyertyát és mécsest rejtő lámpások is. Ezek elsősorban a hangulatfestéshez járulnak hozzá, némelyek egészen különleges mintázattal adnak izgalmas csavart a lángok fényjátéknak.

Kényelem és stílus - kültéri textilek

A keleti kényelem megteremtésének elengedhetetlen kellékei a párnák és plédek, melyek amellett, hogy kényelmesek és praktikusak, stílusos kiegészítői is a kültéri lakberendezési koncepciónak. A klasszikus plédeket és párnákat érdemes nedvességtől távol tartani, de kifejezetten kültéri használatra szánt párnákból is válogathatsz.

Emellett nem feledkezhetünk meg a kültéri szőnyegeről és függőágyakról sem. Egy kényelmes függőágy pedig nem csak otthon, de akár nyaralás közben is hű társad lehet a pihenésben, ha van hova felhelyezedned.

Az utolsó simítások - kültéri dekoráció

A kültéri dekorációk teszik fel az i-re a pontot: ezekkel a teraszod vagy kerted valóban a nappalid meghosszabítása lehet. Legyen szó kaspókról, növénytartó állványokról vagy szobrokról, ízlésednek megfelelően számtalan műanyag, rattan, kő, beton vagy fém kiegészítő közül válogathatsz.

Ha kisebb teret szeretnél berendezni, gondolkodj szintezett elrendezésben! A magasított, minimál stílusú kaspók vagy a létra-szerű állványok szerényebb alapterületen is remekül alkalmazhatók, ráadásul bizonyos termékek extra felületekkel is rendelkeznek, melyeken plusz eszközöket, apróságokat vagy növényeket is elhelyezhetsz.

Csillapítsd a kertvágyad - tarts velünk a GardenExpón, ahol mindent megtalálsz, ami kerti életmód témában érdekes lehet számodra! Várunk a Budapest Arénában fantasztikus márkákkal, innovatív újdonságokkal és megoldásokkal, addig is kövess minket Facebookon és Instagramon, ahol folyamatosan inspiráló tartalmakkal jelentkezünk!

Kedvezményes árú belépődet március 23-ig válthatod meg előzetesen a GardenExpo eseményre, melynek teljes összegét le is vásárolhatod az Oázis Kertészeteknél. Részleteket és pontos információt a Jegyek oldalon találsz. Ne maradj le!

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

Regisztrálj ÉS NYERJ!

Regisztrálj, és vidd haza értékes nyereményeink egyikét!

MEGNÉZEM
Regisztrálj ÉS NYERJ!
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram