VISSZA
Top 8 kerti tipp, hogy még hangulatosabb legyen az udvarod

Top 8 kerti tipp, hogy még hangulatosabb legyen az udvarod

2022 / 02 / 15
Trendek
Top 8 kerti tipp, hogy még hangulatosabb legyen az udvarod

A kertészkedés népszerűsége jelentősen megugrott az elmúlt években a járvány hatására, hiszen többé-kevésbé mindannyian a saját tereink felé fordultunk: nemcsak pihenni, de egészségünk megőrzése érdekében is. Ha 2022-ben kültéri felújításra készülsz, vagy egyszerűen csak néhány aprósággal dobnád fel a kertedet, teraszodat, akkor az alábbi trendeket érdemes követned!

1. Házi zöldségek és fűszerek

A biokertészet növekvő népszerűsége és a környezettudatos szemléletmód egyaránt sokakat ösztönöz arra, hogy otthon termeljék meg az alapvető, saját fogyasztásra szánt zöldségféléiket és fűszereiket. Ehhez – különösen a fűszerekhez – nincs szükséged még óriási kertre sem, elég, ha az erkélyedre kiültetsz pár könnyen termeszthető finomságot, és hamarosan a tányérodon láthatod viszont munkád gyümölcsét.

2. Letisztult formájú dísznövények

A különlegesen formázott bokrok és sövények helyett idén az organikus formák hódítanak a dísznövényeknél: ha trendi „frizurát” szeretnél a tujáidnak, egyszerűen nyírd őket gömbölyűre vagy felhő formájúra!

3. Kerti tó

A nemzetközi kertészeti kiállítások nagy slágere a kerti tó, ami igazán meghitt hangulatot ad az udvarnak, a víz közelsége pedig a legstresszesebb napokon is segít ellazulni. Nyugi, nem kell a fél kertet felásni, sőt, akár magad is kialakíthatsz egy kisebb tavat, amit aztán ízlésednek megfelelően díszíthetsz kövekkel és növényekkel.

4. Őshonos növények

Válassz itthon is őshonos növényeket, amelyek kevesebb gondoskodást igényelnek, hiszen ismerős számukra a helyi klíma, ráadásul az állatvilág is kedveli őket. Azaz ne lepődj meg, ha sok méhecske, lepke és madár jelenik meg a kertedben!

5. Kell a szórakozás!

Kertjeink és teraszaink egyre inkább a családi, baráti összejövetelek kedvelt célpontjává váltak. Legyen szó lugasról, kerti grillről, kényelmes ülőgarnitúráról vagy egy gyönyörű burkolatról, a szabadban pihenni vagy szórakozni egyaránt üdítő élmény. Építs tűzrakó helyet vagy szerezz be egy mutatós kerti bútort és máris élvezheted a kültéri szórakoztató központodat!

6. Gyerekbarát kert

A gyerek- és tinédzserbarát kert nagyszerű módja annak, hogy az egész családot bevond egy kis kertészkedésbe – ezzel nemcsak a friss levegőt élvezhetitek együtt, de a képernyőidőt is csökkenteni tudod. A nagyobbaknak vonzó lehet egy saját kerti zug kialakítása, ahol egyedül vagy a barátaival elvonulhatnak, a kisebbeknek pedig tervezzetek tündérkertet, ahol kibontakoztathatják fantáziájukat.

7. Vadkert – a méhek legnagyobb barátja!

Ha kevés időd van a kertedet gondozni, akkor számodra a vadvirágok ültetése hozhat megoldást, amiket egyszerűen csak hagyni kell, hadd nőjenek. A színes vadnövények bohém stílust kölcsönöznek az udvarodnak, ráadásul a méhek is imádják a vadon termő virágok nektárját, így a környezetért is teszel.

8. Nyári konyha

Legyen szó egy komolyabb grillsütőről, épített tűzhelyről vagy BBQ tojásról, egy szabadtéri főzősarokba érdemes beruháznod. Nincs is annál felszabadítóbb érzés, mint a szabadban étkezni egy meleg nyári estén!

Ha érdekelnek a további kerti újdonságok és trendek, akkor gyere el Magyarország egyetlen kerti életmód kiállítására 2022. március 25-27. között! A Budapest Arénában számtalan kiállító segít a kertek szerelmeseinek megtalálni a tökéletes megoldásokat, melyekkel valóságos édenkertet varázsolhatnak saját otthonukba is.

Kövess minket!
A SOCIAL CSATORNÁKON IS!

Milyen trendek uralják a modern kerteket? Hogyan alakíthatod ki saját oázisodat, ahol élmény a pihenés? Milyen kiállítókkal és megoldásokkal találkozhatsz március végén a GardenExpón? Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon érdekes és szórakoztató tartalmakért!

Regisztrálj ÉS NYERJ!

Regisztrálj, és vidd haza értékes nyereményeink egyikét!

MEGNÉZEM
Regisztrálj ÉS NYERJ!
levelek

CSILLAPÍTSD A KERTVÁGYAD!

Instagram oldalunkon egész évben gondoskodunk az inspirációdról!
Instagram
InstagramInstagram